Week 38-2010

19-9

Cees en Gaby gaan Bente voor de tweede keer voor de koets zetten. Aline loopt naast hem om het hem te leren. Hij doet het goed, een braaf en makkelijk paard is dit hoor. Een paar rondjes door het weiland. Volgende keer mag hij mee de (vent-)weg op.
Bente staat links op de foto... (aan de rechterkant van de koets dus).
Hij geeft geen krimp, alsof hij het al honderd keer gedaan heeft!
Klaar ! Goed gedaan !
Het (bijna) antieke bit/hoofdstel.
Een stuk fietsen over de Hoge Veluwe. Het is een taai tochtje. Waarom? Tja, behoorlijke wind, veel vals plat en lange, moeizame klimmetjes of misschien al teveel verwend met m'n nieuwe fiets die een stuk lichter is dan m'n gewone fiets die ik bij me heb vandaag. (Anders kan Cees me niet bijhouden...) Oei, die laatste uitspraak gaat me punten kosten ;-/
Radio Kootwijk.
Ai, alsof de middag nog niet taai genoeg is, is ook mijn accu leeg. En de andere accu blijkt niet opgeladen. Dat denk ik dan tenminste nog. Thuisgekomen blijkt dat hij zich ook niet meer laat opladen... Kapot? Dat moet ik nog even uitzoeken. Maar het lijkt er wel op. Ik ga over op de telefoon voor nog wat plaatjes maar daar is de lol zo vanaf.
Sommigen moeten hele moeilijke capriolen met Photoshop uithalen om dit korreleffect te bereiken, mijn telefoon doet dat gewoon vanzelf... ;-)
Ergens in een sloot.
20-9

40 km gefietst, topsnelheid 36.8 km. (Maar dat is wel erg hard zonder bescherming op je hoofd). Nieuwe accu gehaald bij Digitalstreet in Beuningen, 60-250 mm objectief door de winkelruit geprobeerd (WAUW !! Supersnelle autofocus en je hebt wat in de hand) en weer naar huis en dat allemaal binnen de twee uurtjes.
21-9

Vandaag weer een dagje in de "schoolbanken". Het gaat over toegankelijkheid. 's-Morgens de theorie. Feiten, cijfers en dergelijke. 's-Middags is het leuker (en zinvoller). Dan mogen we zelf ervaren wat het is een beperking te hebben. We zijn blind, doof, kreupel en we zitten in een rolstoel. Er is ook een mevrouw die zo goed als blind is en zij verteld ons over haar ervaringen en geeft tips. Ik vond blind zijn de grootste beperking.
Met dank aan Jaap die van mij een paar foto's maakte.
De dame links, Marjolijn, is dus de echte blinde. Zij kan alleen nog wat contouren en kleurvlakken onderscheiden.
Volgens mij hebben we hier te maken met een blinde in een rolstoel. Hij weet nog niet eens recht voor de plank te komen... ;-/
De bus die vorige week op de Rijnbrug in Arnhem uitbrandde:
22-9

Staddijk - Nijmegen.
23-9

Even naar de fietsenmaker om de rem en versnellingen een beetje bij te laten stellen. Daarna een lekker stuk gefietst. 37 km op het tellertje vanochtend. Super fiets!
En vanmiddag een paar uur met buurman Henk op pad. Hij had me al vaak gevraagd om eens samen macro-foto's te maken. Maar òf hij, òf ik kon dan weer niet. Nu konden we allebei en het weer was ook nog eens gunstig. (Wat overigens weer geen garantie is voor de beste foto's).